Koppla Leicaobjektiv till X-Pro1 med Fujifilms nya adapter

Objektiv 8 jun 2012

Nu har Fujifilm presenterad den utlovade adaptern som möjliggör användningen av Leicas objektiv med M-fattning tillsammans med Fujifilm X-Pro1:s X-fattning.
Adaptern har elektroniska kontakter för kommunikation med kamerahuset, samt en funktionsknapp som tillåter snabba inställningar för användning av olika objektiv.
Adaptern består av tre delar; en aluminiumfattning för kamerahuset, en fattning i rostfritt stål för objektivet och en tub gjord av aluminium.
För att fullt ut kunna använda adaptern krävs en firmwareuppdatering (version 1.10) som släpps nu i juni. Den gör det möjligt för användaren att skapa upp till sex objektivprofiler för att korrigera distorsion, vinjettering och missfärgning i hörnen. I kamerans hybridsökare kan beskärningar förhandsgranskas vid användningen av 21 mm-, 24 mm-, 28 mm- och 35 mm-objektiv och ytterligare två kan läggas till. Andra brännvidder kan förhandsgranskas i den elektroniska sökaren eller på baksidans skärm som visar bilden i 100 procent.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.