Kompaktkamera med 3-tums pekskärm

Kompaktkameror 28 maj 2011

Den senaste kompaktkameran från Casio är betecknad Exilim EX-Z3000, och har ett 8x optiskt zoomobjektiv och en sensor på 16 megapixlar. Det kompakta kamerahuset mäter dessutom endast 22,6 millimeter från framsidan till baksidan. På baksidan dominerar en 3,2-tums LCD-pekskärm med 460 000 pixlar. De flesta funktionerna för att fotografera, zooma och fokusera hanteras med hjälp av pekskärmen. Dessutom ingår en optisk bildstabilisator, plus Casios enkelbild-SR-Zoom, som zoomar upp till 12 gånger och samtidigt minskar försämringen av bildkvalitet, tillsammans med höghastighetsautofokus och en närgräns på 2 centimeter. Enligt uppgift från tillverkaren ska dessutom ett fulladdat batteri leverera ungefär 560 bilder.

EX-Z3000 kan även filma i HD-upplösning (720p), inklusive zoomning och autofokus under filmning.

Kameran kommer att finnas i de fyra färgerna silver, rosa, brunt och rött, och priset är ännu inte satt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.