Kompakt systemkamera för videofilmning

Nyheter 17 jan 2018

Panasonic GH5S heter vidareutvecklingen av Panasonic DC-GH5. Den här nya modellen är särskilt framtagen för att få maximal videoprestanda. S:et i namnet står för ”Sensitivity”, och med det syftar man förstås på den ökade ljuskänsligheten och förmågan till bättre brushantering i svagt ljus. Den här kompakta kameran är nämligen utrustad med en sensor med hög ljuskänslighet och Dual Native ISO-teknik som ger goda förutsättningar att använda befintligt ljus när man filmar.

Tack vare den nya sensorn har GH5s möjligheten att fotografera i 14-bit RAW för att få del av mer färg- och ljusinformation i stillbilderna. Seriebildtageningen är max 10 fps med AF-S och max 7 fps med AF-C vid fotografering i 14-bit raw. Om du tycker om att fotografera på natten kan du använda den nya funktionen Live View Boost. Där ökar kameran känsligheten på sensorn. GH5s har även ärvt Night View från G9, som gör skärm och sökare röd för att inte förstöra ditt mörkerseende.

Med GH5s kan man välja flera olika bildförhållanden direkt vid inspelning. Genom att använda 10.28 mp av sensorns totalt 11.93 mp kan man fotografera och filma i bildförhållanden 4:3, 3:2, 16:9, 17:9 utan att bildvinkeln förändras mellan de olika bildförhållandena.

Panasonic GH5S har ett rekommenderat cirkapris på 27 995 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.