Kompakt supervidvinkel till Canon EOS M

Nyheter 10 jun 2013

Nu utökar Canon sin serie EF-M-objektiv genom att lansera EF-M 11-22 mm f/4-5,6 IS STM. Objektivet är designat för Canons spegellösa kamerasystem EOS M och är Canons första EF-supervidvinkelobjektiv med optisk bildstabilisator.

Canon EF-M 11-22 mm f/4-5,6 IS STM

Brännvidden 11-22 mm ger ett brett synfält vilket gör att omkringliggande miljö fångas in även vid närbildsfotografering. Objektivet har antireflexbehandlingen Super Spectra som dämpar reflexer och ljusslöjor, och är även utrustad med Canons optiska bildstabilisator, som enligt Canon ska ge upp till 3 stegs längre slutartider.

Med det avancerade bildstabiliseringsläget Dynamic IS minskas många olika slags kameraskakningar som uppstår när man filmar och förflyttar sig. Canons stegmotorteknik (STM), som ska vara i det närmaste helt tyst enligt Canon, är perfekt vid filminspelning och ger minimala ljudstörningar.

EF-M 11-22mm f/4-5,6 IS STM är, för första gången i objektivserien EF, designat med indragbart objektiv. Det låses på plats via ett reglage, och kan dras in i objektivfattningen igen när det inte ska användas, och objektivets längd minskas då med 13 mm. Fokusringen möjliggör alltid manuell fokusering och frihet att justera fokus exakt.

Det rekommenderad priset för det nya objektivet ligger på 3 700 kronor, och försäljningsstart är satt till slutet av juli 2013.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.