Kompakt 10 mm fisheye från Samsung

Nyheter 14 jun 2013

Nu har Samsung lanserat fisheyeobjektivet Samsung 10mm F3,5, som är kompatibel med företagets spegellösa systemkameror i NX-serien

Samsung 10mm F3,5 Enligt Samsung ska nykomlingen vara det minsta fisheyeobjektivet på marknaden med en tjocklek på strax över 26 mm och en vikt på 71 gram. Det erbjuder en bildvinkel på 180 grader, vilket bland annat borde passa många landskapsfotografer, eller varför inte porträttfotografer som vill skapa lite annorlunda porträttbilder.

På insidan sitter en bländare med 7 bländarblad, sju linser uppdelade i fem grupper, inklusive en asfärisk lins.

Objektivet erbjuder Samsungs i-Function-knapp som gör det möjligt att använda fokusringen för att hantera en rad olika kamerainställningar.

Det nya objektivet erbjuds i färgerna vitt eller svart, kommer att finnas för försäljning från och med juli. Någon prisuppgift finns ej i dagsläget.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.