Kombinera halftone med mono

Guider 7 Dec 2010

1. Öppna en lämplig bild, och duplicera bakgrundslagret. Markera bakgrundslagret i bilden (beroende på bilden i fråga, kan det vara enklare att skapa en markering runt ditt subjekt och sedan invertera den). Tryck på [Delete] för att ta bort bakgrunden, och lägg till ett nytt lager mellan bakgrundslagret och de duplicerade lagren, och fyll det med vitt.

2. Jobba på det översta lagret och tryck på [Ctrl]/[Command]+[Shift]+U för att Tunna ut. Gå till Bild > Justeringar > Tröskelvärde, eller Filter > Justeringar > Tröskelvärde i Elements, och dra reglaget tills du får en effekt du tycker om – se till att du bevarar nyckeldetaljer som ögonen. Gå till Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa, och skriv in 1 i Radie-fältet.

3. Högerklicka på kopian av det duplicerade lagret och välj Duplicera lager från menyn. I dialogrutan för Duplicera lager, väljer du Ny från Dokument-menyn. (Om du använder en äldre version av Elements och inte har detta alternativ.) I det nya dokumentet som skapas, går du till Bild > Läge > Gråskala, och klicka bort varningsrutan.

4. Gå sedan till Bild > Läge > Bitmap, och i dialogrutan väljer du Raster skärm från Använd-menyn och klicka OK. Frekvens-inställningen i dialogrutan kontrollerar effekten, så om du inte är nöjd med den, ångrar du konverteringen till Bitmap och ändrar denna inställning.

5. Gå till Bild > Läge > Gråskala, sedan Bild > Läge > RGB. Högerklicka nu på lagret och välj Duplicera lager, och välj ditt originaldokument från dialogrutans Dokument-meny. (I äldre versioner av Elements, använder du samma tillvägagångssätt som i steg 3.)

6. Gå tillbaka till din originalfil, och [Alt]/[Option]-klicka på linjen mellan den nya kopian av bakgrundslagret och den första kopian du skapade; detta skapar en klippningsmask som rensar upp kanterna av effekten. Lägg avslutningsvis samman de två lagren.

Om din version av Elements inte kan spara ett lager direkt till ett nytt dokument, Markerar du allt, Kopierar, skapar ett nytt tomt dokument och Klistrar in. Efter steg 5, kopierar och klistrar du in lagret. Elements har inte alternativet Raster i dialogrutan för Bitmap, men du kan skapa en liknande effekt med filtret Raster. Detta filter finns även i Photoshop, så du kan använda det om du inte vill följa de relativt invecklade stegen i projektet ovan. Om du använder filtret, behöver du inte konvertera till Gråskala.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.