Klart för start: Samyang 24 mm Tilt-/Shift

Nyheter 2 maj 2013

Efter en lång rad av rykten, spekulationer och förseningar börjar nu det nya 24mm Tilt-/Shift-objektivet närma sig leverans.

SamyangTS24mm-Wordpress

Samyang TS 24 mm är ett vidvinkelobjektiv för fullformat med funktionen perspektiv-kontroll, vilket gör det möjligt att räta upp perspektiv samt förändra skärpedjupet. Samyang TS 24 mm är användbart för produkt-, arkitektur- och landskapsfotografering, klarar situationer som kräver parallella linjer, och ger möjlighet till kreativ användning av kort skärpedjup.

Tack vare den roterande kamerafattningen kan perspektivet kontrolleras både vertikalt och horisontellt. Fokusplanet kan finjusteras från -8,5 till +8,5 grader. Parallell justering i förhållande till den optiska axeln kan göras med +/- 12 millimeter. De olika delarna för Tilt/Shift-funktionen kan roteras till vänster i förhållande till varandra i steg om 30, 60 eller 90 grader. Kamerafattningen är också oberoende roterbar till höger i +/- 90 grader i 30 graders steg.

TS-24 mm består av 16 linser i 11 grupper, och har en ljusstyrka på F/3,5. Två linser är asfäriska, vilket, enligt tillverkaren, ger hög kvalitet som nästan helt eliminerar kromatisk aberration och astigmatiska effekter. Antireflexbehandlingen ska dessutom garantera hög kontrast och mättade färger, även när tilt-/shift-funktionen används.

Objektivet har manuell skärpeinställning och en filterfattning på 82 mm.

Till en början erbjuds fattningar för Canon EF, Nikon, Pentax och Sony A. Versioner för: Canon M, Fujifilm X, Samsung NX och Sony E planeras också, men kommer senare.

De första leveranserna av det nya objektivet beräknas till maj, och priset blir ca 9 390 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.