Kameraväskor för tuffa tag

Nyheter 21 jun 2010
Nanuk Kameraväskor

Är du rädd för att din dyra systemkamerautrustning ska gå sönder vid transport?

Då ska du titta närmare på en ny serie väskor kallade Nanuk. Det är väskor som är stöt-, damm- och vattensäkra, och det till priser som inte är direkt avskräckande.

”Väskorna är robusta och byggda för professionell användning. Trots det räknar vi med ett stort intresse från privatkundsidan”, berättar Henrik Olsson på Gunnar Olsson Foto AB som säljer Nanuk i Sverige. Anledningen är att många fotointresserade skaffat påkostade utrustningar på senare år och behöver säkra transportskydd.

De nya väskorna finns i sju olika storlekar och erbjuds i tre färger: röd, gul och svart. Höljet är tillverkat i stöttålig plast. Locket har två kraftiga låsbyglar och en gummipackning vilket gör att väskans innehåll skyddas effektivt mot damm och vatten. Varje väska levereras också med en inredning som enkelt kan anpassas efter den egna utrustningen.

”Det är ett skumplastblock som består av små kuber som kan plockas bort där utrustningen ska ligga. Är man lite noggrann får man skräddarsydda fack”, förklarar Henrik Olsson.

Väskorna ska hålla för riktigt tuffa tag och är bland annat certifierade för amerikanska armén. Handtaget har en halksäker, gummiklädd yta för att ge bra grepp och komfort oavsett väderlek. Likaså är de två locklåsen rejält utformade med kraftiga byglar som ska gå att hantera utan problem med t ex tjocka handskar.

Nanuk säljs med livstids garanti och kostar från cirka 900 kronor inklusive moms.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.