JOHAN STRINDBERG TILLDELAS STIPENDIET YOUNG NORDIC PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Aktuellt 10 okt 2014

Det blev fotografen Johan Strindberg som tilldelades 2014 års Young Nordic Photographer of the Year-stipendium, som delas ut av Fotografiska i samarbete med Lumix

JohanStrindberg-WordpressBild: Johan Strindberg

I samband med Stockholms Photography Week lanserade Fotografiska i samarbete med sin huvudpartner Lumix ett stipendium – Young Nordic Photographer of the Year – med syfte att stödja arbetet för en ny generation av framtidens stilbildande, nordiska fotografer. Vinnaren av stipendiet är Johan Strindberg. Han tilldelas 10 000 Euro och en separatutställning som öppnar på Fotografiska i april 2015.

2014 tilldelas stipendiet Young Nordic Photographer of the Year Johan Strindberg. Till och med att Strindbergs utställning öppnar på Fotografiska i april tilldelas han en mentor, konstnären Helene Billgren, som kommer stötta honom i det fortsatta arbetet.

Stipendiet som lanserats i samarbete med Lumix syftar till att stärka Nordens främsta unga talanger inom fotografi.

Juryns motivering:

”Johan Strindberg förvandlar vardagliga element till suggestiva, unika och visuellt starka uttryck, blandade med både humor och melankoli. Genom sin förmåga att med teknisk skicklighet kommunicera känslor i flera lager särskiljer han sig från många av sina samtida fotografer. Strindbergs sätt att sammanfatta världen bortom det synliga är så universell att tid och rum inte behöver definieras. Han imponerar med en solid grund och sin konstnärliga utveckling och vi är övertygade om att han är en exceptionellt lovande ung nordisk fotograf.”

Jurymedlemmar:

Anna Clarén (fotograf och utbildningsansvarig Nordens Fotoskola), Sophie Mörner (fotograf och redaktör för magasinet Capricious), Bjarne Våga (Statoil Art Programme), Anders Petersen (fotograf), Tom Böttiger (konstsamlare), samt Min-Jung Jonsson (utställningsansvarig, Fotografiska) och Anna Sievert (Art Partner, Fotografiska).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.