Joby Grip Tight – stativlösningar för smartphones

Kringutrustning 29 jan 2013

Joby_GripTight_GorillaPod_Stand-wordpress

Joby är företaget som ligger bakom Gorillapod-stativen som dök upp för några år sedan. Nu breddar man sitt sortiment ganska väsentligt, och först ut i den nya serien är tre stativlösningar för smartphone-mobiler. Man har valt att samla de nya produkterna under samlingsnamnet GripTight Collection och produkterna fungerar med telefoner med eller utan skal.

GripTight GorillaPod Stand är en anpassningsbar lösning med de klassiska Gorillapodbenen, som går att fästas på trädgrenar, broräcken m.m. I paketet följer det med ett fäste för din smartphone. Fästes skruvas fast på enhetens snabbfäste som är utrustat med en stativskruv av standardtyp. Det sistnämnda gör naturligtvis också att du även kan montera traditionella kameror på stativet. Fästet är utrustat med två hopfällbara hållare, varav den övre är fjäderbelastad. När fästet är monterat på stativet så drar du upp den övre hållaren och sätter fast kameran. Sedan är det bara att börja fotografera.
GripTight Micro Stand är ett smartphonestativ i fickstorlek. Designad med en inre ram av stål, och ben i zink-legering, är Micro Stand slät och tålig nog att ha lös i fickan, eller hängande i nyckelknippan. De gummerade fötterna gör att det ska stå stadigt även på ojämna underlag, och mini-kulleden kan vinklas 36 grader i valfri riktning. En liknande fjäderbelastade hållare som följer med GripTight GorillaPod Stand följer även med den här produkten.
Är du intresserad av att bara köpa smartphonefästet så erbjuds det som en lös produkt med namnet GripTight Mount
En av fördelarna med de nya SmartPhonestativprodukterna från Joby är naturligtvis att de förbättrar kvalitén på bilder och video, men de fungerar även som en extra hand vid exempelvis Skype-samtal eller när du vill titta på film.
–Eftersom smartphones ”alltid är med”, används de mer och mer för fotografering och filmning, säger Laura Kawakami, JOBY brand and product marketing director.
Produkterna i GripTight-serien finns för omgående leverans till följande priser:
GripTight GorillaPod Stand, 259 kronor, GripTight Micro Stand 259 kronor, och
GripTight Mount, 139 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.