Ilford lanserar tre nya fotopapper i Galerie-serien

Kringutrustning 20 mar 2012

Fotopapperstillverkaren Ilford har precis lanserat tre nya fotopapper för professionella utskrifter. Det första pappret är Galerie Prestige Smooth High Gloss och är tänkt att användas av konstnärer och fotografer, samt museer och andra utställningar. Det är ett fotopapper som ger ett närmast metalliskt utseende, dessutom torkar utskriften omedelbart och fungerar i både bläck- och pigmentbaserade skrivare. Papperet finns tillgängligt i A4, A3+ och 24-tums rullformat.

Ilford har dessutom gjort Galerie Prestige Smooth Gloss och Galerie Prestige Smooth Pearl fotopapper tillgängliga i tjockleken 310 gsm (gram/m²). Dessa nya papper har samma egenskaper som sina 290 gsm-föregångare. Därmed erbjuds full kompatibilitet med de flesta moderna skrivare, bred tonskala från djupaste svart till skarpaste vitt, med ett brett dynamiskt omfång.

Slutligen lanseras Galerie Premium. Det är ett 270 gsm-papper som levereras i två kvaliteter – Glossy och Lustre. De är utvecklade för krävande fotografer som vill ta steget från mer ordinära fotopapper till ett högkvalitativt papper med extremt noggrann återgivning och hållbarhet, med en robust och slitstark ytfinish.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.