Hur man skapar perfekta gruppbilder

Guider 26 sep 2011

Se till att alla ler och har sina ögon öppna genom att kombinera två eller fler bilder i Photoshop Elements

Att fota perfekta gruppbilder kan många gånger vara mycket problematiskt. Speciellt när man försöker kontrollera poser och ansiktsuttryck på alla i bilden. Ofta tittar en person bort medan en annan stänger sina ögon och ser uttråkad ut. Det kan snabbt bli väldigt frustrerande om du inte får den bild du vill ha. Och det blir inte lättare när barn är inblandade. Försök att kontrollera ett spädbarn – eller, ännu värre, tre eller fyra stycken! – och chanserna att fånga dem i rätt pose är rätt avlägsna.

Traditionellt sett hade du förmodligen valt bilden med minst problem, men med Photoshop Elements Photomerge gruppbilder behöver du inte kompromissa. Istället kan du kombinera de bästa bitarna från ett antal bilder för att skapa en perfekt gruppbild.

1 Välj dina bilder
Försök att välja bilder där personerna står i liknande positioner, då det kommer att underlätta processen. Det är också bra om personerna inte står för nära varandra, men det är inte alltid möjligt att undvika. Oroa dig inte om dina bilder är lite missmatchade, då de flesta sådana problem kan justeras efter att bilderna har kombinerats ihop.

2 Öppna och markera
Markera dina bilder genom att hålla ner Shift och klicka på dem. Gå sedan till Arkiv > Ny > Photomerge gruppbilder.

3 Kör Photomerge
Photomerge gruppbilder kommer att skapa en ny fil för den sammansatta bilden, så att originalen förblir intakt. Välj den bästa av de två bilderna som basbild genom att dra den till området för den ”Slutliga” bilden, och dubbelklicka på den andra tumnageln.

4 Justera
Med Penn-verktyget, ritar du på delar av bilden till vänster som du vill ha med i slutversionen. Storleken för verktyget är 15 pixlar som standard, vilket kan producera relativt grova resultat, speciellt när dina modeller står nära varandra. För att motverka detta, minskar du storleken till 1 pixel.

5 Sudda ut
Rita runt objektet eller personen tills allt är inkluderat i slutbilden. Använd små märken för att inkludera mindre detaljer, eller byt till Suddgummit för att ta bort oönskade områden som inkluderats under sammanslagningen av misstag. För att kolla vilka sektioner som har kopierats över, och identifiera problemområden, kryssar du i rutan Visa regioner.

6 Lägg samman och beskär
När du är nöjd med ändringarna du gjort, klickar du på Klar och gå till Visa > Nytt fönster. Välj Beskärningsverktyget från Verktygspaletten och klickdra på bilden för att beskära bort vita kanter som lagts till under sammanslagningen. Gå sedan till Lager > Duplicera lager och döp detta lager till ”Upprensning”. Klicka OK.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.