Hur man målar hud från ett foto

Guider 29 aug 2011

Det finns många sätt att måla hud digitalt. Att börja från noll och gradvis bygga upp effekten är ett utmärkt val. Här är en enkel teknik.

01 Färgrutor
Om du inte känner dig bekväm med att skapa hudtoner från grunden, kan du öppna en bild med bra hudtoner att använda som referens. Välj Penselverktyget och Alt-klicka på en ljus hudton. Med färgen markerad, går du till Färgrutorpaletten och klickar. Upprepa för mellantonerna och skuggorna.

02 Bas
Dubbelklicka i din originalbild för att göra den redigerbar och lägg till ett nytt lager ovanför den. Fyll detta lager med en mellantonshudfärg och reducera opaciteten så att fotot blir synligt. Välj en liten pensel – vi använde Hård kolkant. Måla kanterna i bilden, och variera penselstorlek och opacitet under tiden du målar.

03 Bygg upp gradvis
Skapa ett nytt lager längst upp i lagerhögen. Använd det fyllda lagret som mellanhudtoner, välj en nyans mörkare och börja måla de mörkare hudtonerna på ditt nya lager. För detta exempel har vi använt en stor pensel med mjuka kanter vid 30% Opacitet.

04 Skuggor och högdagrar
Välj en nyans som är lite mörkare återigen och börja måla de mörkare ansiktsområdena på ett nytt lager. Upprepa processen för högdagsområdena. Kom ihåg att ”less is more” vid detta skede – de avslutande finjusteringarna kommer att läggas till snart.

05 Långsamhet är allt
Denna process handlar helt om låga opaciteter och många lager. Arbeta långsamt, ändra tonerna mycket lite så att effekterna inte blir för skarpa. Se till att du döper lagren bra, så att du kan gå tillbaka enkelt och redigera dina lager när du målar.

06 Ett steg längre
När din hud är färdig, lägger du till en mask på baslagret. Måla bort oönskade områden på masken. Använd samma gradvisa teknik för att lägga till färg på läppar och ögon.

” Denna process handlar helt om låga opaciteter och många lager. Arbeta långsamt, ändra tonerna mycket lite så att effekterna inte blir för skarpa”


Bildtext: Fotoreferenser är perfekta för att komma igång med digital målning. Använd dem för att plocka upp färger eller följa konturer av former du har svårt att rita.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.