Höstens färger – landskapsfoto med Claes Grundsten

Nyheter 5 jun 2013

Den 18-20 oktober kommer den välkände landskapsfotografen Claes Grundsten att hålla en tredagars fotoworkshop i ämnet landskapsfotografering i Söderåsens Nationalpark mellan Ljungbyhed och Helsingborg. Arrangemanget är ett samarbete mellan Zoom Fotoresor, Claes Grundsten och DigitalFoto, och DigitalFoto-prenumeranter får hänga med till ett rabatterat pris

ClaesGrundsten-ZoomFotoresor-WordpressBild: Claes Grundsten 

Varför inte hänga med på en fotoworkshop i landskapsfotografering i Söderåsens Nationalpark i Skåne? Ett tredagarsarrangemang med Claes Grundsten, en av Sveriges mest kända landskapsfotografer med ett flertal fotoböcker och utmärkelser på meritlistan, kommer att hållas i Söderåsens Nationalpark från fredagen den 18 oktober till söndagen den 20 oktober 2013. Under tre dagar strövar deltagarna med kamerorna i den vackert höstfärgade bokskogen i Söderåsen. Trädstammarna står som pelarsalar, lövkronorna välver sin brokiga palett över de branta sluttningarna. De djupa ravinerna som Skärån skurit ner är dramatiska. Motiven finns i överflöd. Claes delar med sig av sin erfarenhet och på kvällarna tittar ni på bilder och diskuterar teknik och inte minst bildestetik.

Målgruppen för workshopen är fotointresserade i alla åldrar – dock ej nybörjare, och du bör ha med dig en systemkamera med zoom (helst från vidvinkel till tele), eller fasta objektiv (vidvinkel, normal, kort teleobjektiv). Kamerastativ är en stor fördel och om möjligt dator med någon av programmen Photoshop CS eller Lightroom. Det går även bra att ta med en stationär dator.

PROGRAM

Fredag 18 oktober 2013:

Ankomst till hotellet vid lunchtid. Incheckning följt av lunch. I samband med detta berättar Claes om programmet för de kommande dagarna.

Därefter färd till Söderåsens Nationalpark med egna bilar/samåkning för en första vandring i parken.

Middagsbuffé på hotellet följt av bildvisning och fototekniskt snack ihop med Claes.

Lördag 19 oktober 2013:

Frukost på hotellet.

Heldag fotosafari i Söderåsens Nationalpark med Claes Grundsten. Under dagen görs även ett uppehåll och ni äter medhavda picknicklunch.

Åter på hotellet serveras också denna kväll en middagsbuffé. Även denna kväll går ni igenom dagens bilder och får råd och tips av Claes.

Söndag 20 oktober 2013:

Frukost på hotellet. Utcheckning.

Avfärd till Söderåsens nationalpark där dagen ägnas åt fotografering under ledning av Claes. Programmet avslutas på eftermiddagen runt 15.00.

Övrigt

Workshopen är ett samarbete mellan Claes Grundsten, Zoom Fotoresor och DigitalFoto och DigitalFoto-prenumeranter får rabatt på priset.

Mer information om det här arrangemanget finns här

Mer information om Claes Grundsten finns här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.