HITTA SYMMETRIN!

Teknik 4 jun 2015

Upptäck det fina med symmetriska mönster

HittaSymmetrin-Wordpress

Letar du efter ett kreativt nytt sätt att fotografera byggnader över hela världen? Testa att leta efter attraktiva rutnätsmönster och andra behagliga uttryck av symmetri. Den New York-baserade fotografen Won Kim har gjort det till sin specialitet att fotografera rutnät. Sedan 2012 har Won rest över hela världen och letat efter visuellt intressanta kompositioner, från bokhyllor till parallella balkonger. ”Jag har varit överallt från New York till Japan och Holland”, säger han. ”Först var jag intresserad av modern arkitektur och försökte visa det genom min fotografering. Rutnät är inte svåra att hitta om du håller ögonen öppna. Jag tycker att det här arbetet är väldigt tillfredställande och mina rutnätsbilder publicerades nyligen i The New York Times.”

Sätt igång

  • Iakttagelser är nyckeln till framgång i den här typen av projekt – du behöver träna dina ögon till att urskilja former och mönster bland bråte och distraktioner.
  • Bra och rena kompositioner är viktigt, samt knivskarp fokus. Överväg att använda ett stativ för att undvika rörelseoskärpa, och utnyttja höga ISO-tal till max i svagare ljus.
  • Undvik konvergerande vertikaler, där kanter och linjer i byggnader lutar inåt. Om det är för dyrt med ett tilt shift-objektiv kan du testa ett fast 50 mm-objektiv. De ger mindre distorsion.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.