Hitta ovanliga ansikten

Teknik 6 maj 2013

Bevisa att du är en fotograf med lite humor

HittaOvanligaAnsikten-Wordpress

bland tenderar fotografering att bli alldeles för allvarlig. Här är ett roligt projekt som är det perfekta botemedlet mot det. Allt du behöver göra är att hålla ögonen öppna efter (och kameran redo för) konstgjorda föremål som ser ut som ett ansikte. Två ögon och en mun är allt du behöver för att det ska kvalificera sig. En näsa och öron är bara en bonus. Det här är inte något projekt som du behöver känna dig stressad över, eftersom du helt enkelt tar bilden när du råkar snubbla över ett lämpligt motiv.

Snart kommer du se, och rikta objektivet mot, potentiella motiv i skruvhål, gardiner, hänglås och alla möjliga motiv som du tidigare aldrig ens hade lagt märke till. När det gäller utrustningen räcker ditt kitobjektiv långt, men du kan behöva ett makroobjektiv om du fotar små motiv och vill fylla ut hela bilden.

Sätt igång

• Använd Programläget eller Bländarförval när du tar dina bilder.

• Öka ISO-känsligheten för att ge kameran skakreducerande slutartider.

• Om du gillar det här roliga projektet och du vill fortsätta ännu mer vill du kanske överväga att investera i ett fast snabbt 50 mm-objektiv (med en bländare på f/1,8 eller f/1,4, eftersom det kommer att ge dig mycket mer flexibilitet när du fotar i svagt ljus.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.