Hem ljuva hem med ett uns av hybris

Aktuellt 24 mar 2010

Hur tolkar man ett hus? Och hur personlig kan en bild av en byggnad bli?

Foto: Karolina Henke
Foto: Karolina Henke

Arkitekturmuseet presenterar utställningen Hem ljuva hem med ett uns av hybris där fotografen Karolina Henke på sitt eget unika sätt porträtterat ett tiotal hus. Det är arkitekturfoto på ett nytt sätt – arkitektur som modebilder.

Karolina Henke har en lång karriär som reklam- och modefotograf bakom sig. I utställningen Hem ljuva hem med ett uns av hybris har hon bytt kläder mot byggnader. För Karolina Henke har målet inte varit att dokumentera husen, utan att beröra och fånga känslor.

För Arkitekturmuseet är utställningen ett försök att starta en diskussion om hur arkitektur representeras i form av fotografi.
Utställningen som är ett samarbete mellan Arkitekturmuseet, Skarp Agent och Jordens Arkitekter visas nu på Arkitekturmuseet i Stockholm och pågår fram till 30 maj.

Öppettider hittar du på www.arkitekturmuseet.se.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.