HD-filmklipp direkt i fotoramen

Kringutrustning 22 okt 2010

Nu lanserar Sony en ny serie digitala fotoramar kallad S-serien, och toppmodellen (VR100) erbjuder uppspelning av videoklipp i AVCHD-format och med stereoljud. Den nya serien fotoramar innehåller sammanlagt sju nya modeller med skärmstorlekar från 7 till 10,2 tum, och alla ramarna erbjuder, förutom flera olika bildvisningslägen, även klocka och månadskalender.

Den inbyggda sensorn i ramarna vänder bilder automatiskt, så att de alltid visas i rätt läge. När fotoramen inte används går den automatiskt in i ett strömsparläge, och en fjärrkontroll följer med samtliga modeller.

Modellen VR100 har utrustats med en 10,2 tum stor skärm som, enligt Sony, ska återge bilder och filmer med mer verklighetstrogna färger. Det är också den första digitala fotoramen från Sony som kan visa AVCHD-videoklipp. I videovisningsläget är det även möjligt att lyssna på förprogrammerad bakgrundmusik, eller på sin egen favoritmusik som kan sparas på fotoramens interna minne.

Med modellen D830L är det enkelt att dela med sig av sina bilder och filmer. Fotoramen är batteridriven och kan bäras som ett portabelt digitalt fotoalbum. Ett fodral skyddar dessutom ramen vid transport.

Den nya modellen DPP-F800 är inte enbart en fotoram, utan även en fotoskrivare. Den integrerade färgskrivaren är placerad bakom den justerbara 8-tumsskärmen, och det går att skriva ut bilder utan att du behöver koppla upp dig mot någon dator.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.