Hasselblad uppdaterar Phocus

Mjukvaror 3 mar 2011

Hasselblad släpper nu en ny version av sitt bildbehandlingsprogram Phocus. Phocus 2.6, som den senaste uppdateringen heter, kommer med ett antal nyheter. Bland annat har man lagt till dammborttagningsverktyg som snabbt och med bibehållen bildkvalitet ska kunna ta bort fläckar orsakade av dammpartiklar. Det hela fungerar med hjälp av en algoritm som söker igenom bilden efter dammfläckar ända ned på pixelnivå. Verktyget går att använda på enskilda bilder, men går även att applicera på större bildserier (s.k. batchbearbetning).

En annan nyhet är ett betygsystem, där användarna själva betygsätter bilderna, och därigenom kan bilder snabbt sorteras efter betyg.

Phocus 2.6 har också fått funktioner för import och export av bildjusteringsinställningar. Detta låter dig jobba med samma inställningar oavsett om du jobbar i ett team eller om du behöver ta med dig dina inställningar till en annan arbetsstation. Windows-versionen av programmet har nu dessutom fått stöd för TIFF- och JPEG-filformaten. Mac-versionen har haft stöd för dessa format sedan ett tag tillbaka.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.