HÄRLIGA RÖDHAKE

Teknik 11 apr 2016

Ta fantastiska bilder av den här vackra fågeln

HarligaRodhake-Wordpress

en här lilla men mäktiga fågeln är ett populärt motiv bland fågelfotografer. En viktig orsak är fågelns lättillgängliga natur, men du måste göra rätt för att få resultat som är lika bra som de från djurfotografen Danny Green.

Små fåglar kräver ett långt teleobjektiv – tänk över 400 mm – helst med en telekonverter. De kräver dessutom korta slutartider för att reducera effekterna av kameraskak och för att frysa fågelns plötsliga rörelser. Du ska minst sikta på en slutartid på runt 1/500 sek – och ännu kortare om de flyger. För att få till det behöver du kanske öka ISO-värdet en hel del, eller använda den största tillgängliga bländaren.

Till sist ska du rama in din fågel mot en ren bakgrund för att få det mest effektiva resultatet. För total kontroll i det avseendet kan du sätta upp en pinne och matstation på en vacker plats flera veckor, eller månader, innan din fotografering.

www.dannygreenphotography.com

Så ställer du in kameran

Använd Bländarförval eftersom det ger dig kontroll över bländare och skärpedjup. Men håll också ett öga på slutartiden. Om du inte är säker kan du välja Auto-ISO eftersom kameran då själv ställer in en hyfsat kort slutartid.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.