HAFFA PENDLARE PÅ SPRÅNG

Teknik 16 Nov 2015

Dokumentärproffset Adam Hinton avslöjar sina bästa råd

HaffaPendlarePaSprang1-WordpressDet kan kännas lite skrämmande att fotografera främmande människor på gatan, men hektiska stadskärnor är fulla av fantastiska möjligheter till att ta intressanta porträtt av människor på språng. Dokumentärfotografen Adam Hinton begav sig till Tokyo för att genomföra ett personligt projekt.

HaffaPendlarePaSprang2-Wordpress

”Tanken var att jag skulle genomföra en enkel gatufotografering där jag tog bilder av pendlare som var på väg till jobbet”, säger han. Min första tanke var att jag skulle skapa ett projekt utifrån en estetisk synvinkel, utan sociala kommentarer.” Men Adam erkänner trots allt att bilderna i viss mån ändå kommenterar mödan, stressen och formaliteten som möter oss i vår vardag. ”När människor är på väg till jobbet känns de seriösa och fokuserade. De ser ofta trötta och slitna ut.”

HaffaPendlarePaSprang3-Wordpress

För att ta bilderna var Adam på plats lagom till morgonrusningen och placerade sig själv i centrum av en av de mest hektiska platserna i Tokyo. Han la märke till en ljusstråle som lyste ner på människorna. Han tog bilder precis när pendlarna gick in i ljusstrålen.

www.adamhinton.net

Sätt igång

  • Adam ger rådet att inte skoja till det alltför mycket. Undvik humor, skyltar och text. Se ditt motiv utifrån en estetisk synvinkel, och välj vad du vill se.”
  • Du ska vara lätt på fötterna, så tyng inte ner dig med massor av onödig utrustning.”

HaffaPendlarePaSprang4-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.