Graderat filter

Guider 13 Dec 2011
1. Graderat filter i ACR under CS4 fungerar enligt samma principer som Justeringspenseln, och ger dig möjlighet att applicera lokala effekter på bilder genom att rita övertoningar. Om du har använt Övertoningsverktyget i Photoshop kommer du snabbt att lära dig hur det fungerar. Vi kommer att använda verktyget för att göra himlen i vår landskapsbild mörkare.
2. Det är bäst att applicera en stark effekt direkt, för att på så sätt få till längden och riktningen på övertoningen. Sätt Exponerings-reglaget på -1.0, se till att alla andra reglage står på 0 (deras ursprungsvärde, så du kan återställa dem till detta genom att dubbelklicka på dem) och försäkra dig om att färgrutan är vit. Rita nu en linje i önskad längd; håll ner [Shift] när du drar för att rita en rak linje.

3. Den fulla Exponeringsjusteringen appliceras på området ovanför den gröna linjen; området under den röda linjen förblir opåverkat, och området mellan linjerna bestämmer jämnheten på övergången mellan justerade och ojusterade områden. Dra den gröna och röda cirkeln upp eller ner för att justera övertoningen. Klicka och dra den svartvita linjen för att flytta hela övertoningen upp eller ner.

4. När du är nöjd med längden på övertoningen kan du finjustera Exponeringsinställningen, och andra inställningar om du vill. Vi har minskat Intensitet till -60, reducerat Intensitet till -30 för att göra mellantonerna i himlen mörkare och ökat Kontrast till + 30.

5. Du kan inte maska övertoningseffekten som du kan maska övertoningar i Photoshop och Elements, så om du vill ta bort eller tona ner effekten i vissa områden, måste du använda Justeringspenseln.

Du kan även använda det Graderade filtret för att applicera färgtoningar på en bild. Som standard är Färgrutan vit, vilket innebär att ingen toning kommer appliceras; klicka på + och – för att applicera förinställda toningar som gör bilden varmare eller kallare, eller klicka på färgrutan för att öppna Färgväljaren och välj från alla tillgängliga färger. Klicka på den vita färgrutan för att återställa till vitt. Dessa alternativ är samma för Justeringspenseln

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.