GoPro lanserar Hero3+

Videokameror 18 okt 2013

GoPro har precis släppt en mindre och lättare version av sin bästsäljande actionkamera

GoPro Hero 3+

Den nya GoPro-modellen Hero3+ erbjuder, enligt tillverkaren, en 20 procent mindre och lättare design, samt 30 procent bättre batteritid än tidigare modeller. Uppgraderingarna kombineras med ett förbättrat objektiv och nya inspelningslägen. Dessutom släpper GoPro flera nya tillbehör.

Kameran monterad i kamerahuset ger en vattentäthet ner till 40 meter, och enligt GoPro så har man även förbättrat WiFi-stödet som ska vara fyra gånger snabbare i den nya modellen vid överföring av bilder/filmer till mobila enheter när man använder GoPro’s app.

En annan nyhet är SuperView, som är ett nytt videoläge som fångar ett större vidvinkelperspektiv än tidigare GoPro-kameror. Aktiveras läget så ”drar” kameran ut film som är filmad i ett 4:3-förhållande till ett 16:9-förhållande. Det är praktiskt då alternativet utnyttjar kamerasensorns höjd i 4:3-förhållandet, vilket bland annat gör att du kan se mer av himmelen och marken förutsatt att du filmar rakt mot horisonten. Det kameran rent tekniskt gör är att den drar ut bildrutornas sidor så att bredden passar 16:9-rutan. Bildrutornas centrala delar förblir dock oförändrade.

Den nya funktionen Auto Low Light justerar bildhastigheten för bättre resultat i varierande ljusförhållanden.

Samtidigt passar man på att introducera ett antal nya fästen och tillbehör, däribland Jaws Flex Clamp som låter dig montera kameran på objekt med en tjocklek på 6-50 mm. Kameran kan monteras direkt på klämman eller på den medföljande, justerbara. Både klämmans och armens snabbfästen ska göra det enkelt att flytta kameran mellan olika fästen och placeringar.

Junior Chesty är en mindre version av den stora kroppsselen (Chest Mount Harness), och Head Strap & Quick clip innefattar en huvudrem (Head Strap) och ett QuickClip-fäste för en mängd olika monteringsmöjligheter. Huvudremmen (Head Strap) är justerbar till att passa alla huvudstorlekar och kan bäras direkt på huvu­det eller över en hjälm för att fånga pannlampsliknande filmmaterial. QuickClip är ett snabbfäste som möjliggör kompakt lågprofilsmontering vid exempelvis kepsar, väskremmar och andra objekt med en tjocklek på 3-10 mm.

Hero3+ Black Edition kommer att säljas till ett cirkapris på 4 290 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.