Ge dig ut på gatorna

Teknik 20 feb 2011
David Clapp
David Clapp

Du kan skapa bilder som kombinerar arkitektur och gatufotografering på ett unikt sätt genom att tänka lite annorlunda – allt som krävs är lite tålamod. ”Allt handlar om att lära sig att se saker ur ett lite annat perspektiv än det vanliga, vilket kanske kan gynna motivet”, berättar landskaps och resefotografen David Clapp. ”I den här bilden av en reklamskylt i Tokyo, är motivet ett rosa ansikte på en poster. Jag tog massor av bilder, men det var först när killen i rosa tröja kom in framför mitt objektiv som jag kände att jag hade tagit bilden jag var ute efter.” ”Bilden på tågchauffören som väntar på plattformen var också en turlig tillfällighet. Han placerade sin väska på precis rätt plats och tittade åt höger precis när tåget kom in på stationen.

Börja redan idag…

* Var inte rädd för att be människor att flytta på sig eller posera om det kommer att förbättra din komposition – nio gånger av tio, gör de det med glädje.
* Leta efter färger, former eller andra grafiska element, som skuggor.
* Var kreativ när det gäller slutartiden: för att göra människor suddiga behöver du använda en slutartid på runt en halv sekund, medan det inte krävs mer än 1/30 sekund för att sudda ut ett rullande tåg eller buss.
* Försök att använda ett stativ när du tar dina bilder, använd en fjärrutlösare för att ta bilder utan att det märks när världen rusar fram framför kameran.


David Clapp
David ClappBli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.