GE DIABILDERNA NYTT LIV

Teknik 26 sep 2014

Förvandla glömda bilder från negativarkivet till nya bilder

GeDiabildernaNyttLiv-WordpressBild: Fernand Hick

Istället för att skanna in dina gamla negativ på datorn och låta dem samla digitalt damm på en bortglömd hårddisk kan du istället manipulera dem i Photoshop för att producera en helt ny bild. Fernand Hick har på ett effektivt sätt gjort så för att producera konstnärliga bilder från sin stora samling bilder från den analoga tiden.

Den här bilden, The Joy of Spring, innehåller flera bilder som först togs med Agfachrome RS 100-film, och sedan slogs samman för att producera ett drömskt slutresultat. “Landskapet fotograferades med ett spegelobjektiv på 500 mm och bearbetades en aning med Tänjningsverktyget”, säger Ferdinand. Självklart var det fler steg involverade, inklusive att justera flickornas mått med hjälp av Omformaverktyget, applicera masker och använda Penselverktyget för att blanda samman olika delar av bilderna.

Fernand beskriver sig själv som en ”atmosfärfotograf” och uppmuntrar andra fotografer att hitta tid till att drömma och upptäcka den inspirationen. “Fotografera det du gillar och hur du gillar det”, säger han. ­“Imitera inte andra, och försök aldrig att behaga betraktaren.”

Sätt igång

• Se till att du har säkerhetskopierat dina original som TIFF-filer på en separat hårddisk.

• Ta dig tid att städa upp dina skannade bilder. Du kan behöva justera vitbalansen, eller klona bort märken. Brus kan också vara tydligt, men det kan förstärka atmosfären i slutändan.

• Arbeta med justeringslager och masker, vilka låter dig göra ändringar ogjorda och finjustera manipulationer.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.