GÅ TILLBAKA TILL GAMLA BILDER

Teknik 10 jul 2014

Lägg till en ny twist i bilder med vanliga motiv

GaTillbakaTillGamlaBilder2-Wordpress

Ibland lönar det sig att experimentera. Genom att spendera en dag med att bearbeta om bilder på nya sätt kan du får överraskande bra resultat. ”Ibland blir jag glatt överraskad när jag inte förväntar mig ett särskilt resultat”, säger Toronto-
baserade amatörfotografen Roland Shainidze.

”Med den här bilden visste jag delvis vad jag ville åstadkomma, men det var till viss del också ett experiment medan jag lekte med kontrast, mättnad och exponeringsbalans i Photoshop CS5 och Silver Efex Pro 2.

Jag var inte riktigt nöjd med originalbilen. Även om de ledande linjerna och kurvorna skapade en stark komposition så var andra delar av bilden, som den platta himlen, elledningarna och träden, distraherande och ledde bort betraktarens öga från linjerna.

GaTillbakaTillGamlaBilder1-Wordpress

Jag såg potentialen i att ta bort allt förutom fyra linjer – två vita och två gula – för att leda betraktaren till den okända och mystiska sidan av en mörk, svart tömt rymd och koppla den till det underliggande meddelandet som bilden levererar. Det bästa med dina egna bilder är att när du har tagit dem så är de dina och du kan göra vad du vill med dem.”

Sätt igång

• Fota i RAW. Oavsett hur många gånger du testar något nytt så kommer du alltid ha originalfilen.

• Spara dina originalfiler och bearbetade filer på olika hårddiskar, och se alltid till att du har en extra kopia av dina original.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.