FYRA NYA SONY-OBJEKTIV FÖR FULLFORMATARE

Objektiv 5 mar 2015

FYRA NYA SONY-OBJEKTIV FÖR FULLFORMATARE

Nu växlar Sony upp och passar på att lansera hela fyra nya fullformatsobjektiv med E-fattning för företagets spegellösa kameror

Sony slår på stort och lanserar nu hela fyra nya fullformatsobjektiv med E-fattning, vilket innebär att de passar till företagets spegellösa A7-kameror med fullformatsensorer.

Distagon T* FE 35 mm f/1,4 ZA vidvinkel

Sony 35 mm

Det nya vidvinkelobjektivet på 35 mm har en närgräns på 0,3 meter, och är det första objektivet med E-fattning som har en bländare ned till f/1,4. Vidare är objektivet utrustat med nio bländarblad, vilket i kombination med den stora bländaren på f/1,4 bör ge en härlig bokeh-effekt.

Den optiska konstruktionen innehåller bland annat asfäriska linser, inklusive en Sony AA-lins (Advanced Aspherical). Vidare ska objektivets Zeiss T*-ytbehandling eliminera förekomsten av spökbilder och ljusfläckar, och samtidigt främja en naturlig färgåtergivning och bra kontrast.

Under skalet sitter dessutom en ultraljudsmotor, och objektivet är damm- och fuktskyddat.

FE 90 mm f/2,8 Macro G OSS telemakro

Sony 90 mm

Den andra nykomlingen är ett teleobjektiv med makrofunktion, som bör passa för närbilder och porträtt. Objektivet har inbyggd bildstabilisering (Optical SteadyShot, OSS) och erbjuder en förstoringsgrad på upp till 1:1. Inuti sitter en ultraljudsmotor, och objektivet förlängs inte vid fokusering, vilket är ett extra stort plus vid makrofotografering då objektivet befinner sig ett fåtal centimeter från motivet. Vidare kan nämnas att fokusringen har en funktion som ska göra det möjligt att enkelt byta mellan manuell fokusering och autofokus. Objektivet är dessutom damm- och fuktskyddat.

FE 24-240 mm f/3,5-6,3 OSS normalzoom

Sony24-240mm_35-63-Wordpress

Normalzoomen på 24-240 mm adresserar målgruppen porträtt-, landskaps- och sportfotografer, och erbjuder alltså en kombination av vidvinkel- och telebrännvidd.

Den optiska konstruktionen inbegriper fem asfäriska linser, och en ED-lins, och objektivet är utrustat med inbyggd bildstabilisering (Optical SteadyShot, OSS). Precis som de två nyss nämnda nykomlingarna så är även 24-240 mm-objektivet damm- och fuktskyddat.

FE 28 mm f/2 vidvinkel
(SEL28F20)

Sony 28 mm

Det här vidvinkelobjektivet på 28 mm erbjuder en bländare på f/2,0, vilket bör göra det perfekt för fotografering i svag belysning. Objektivet är damm- och fuktskyddat, och innehåller en bländare med nio bländarblad, tre asfäriska linser, inklusive en AA-lins (Advanced Aspherical) och två ED-linser. Samtliga linser är belagda med ytbehandling som motverkar spökeffekter och ljusfläckar.

Vidare behåller objektivet konstant längd, även vid fokusering.

Cirkapriser och tillgänglighet


De nya objektiven kommer att finnas tillgängliga i butik mellan mars och maj 2015 till följande priser:

Distagon T* FE 35 mm f/1,4 ZA vidvinkel:                    16 400 kronor

FE 24-240 mm f/3,5-6,3 OSS normalzoom:                   9 700 kronor

FE 28 mm f/2 vidvinkel:                                                   4 300 kronor

FE 90 mm f/2,8 Macro G OSS telemakro:                     11 100 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.