Fujifilm släpper resekamera

Kompaktkameror 19 aug 2011

Med den nya modellen FinePix F600 EXR vill Fujifilm nå en målgrupp som gillar att ta med kameran på resor. Man har därför gett den ett smidigt format, och dessutom utrustat den med en GPS-mottagare.

FinePix F600 EXR har, liksom sin föregångare FinePix F550 EXR, en CMOS-baserad EXR-sensor på 16 megapixlar. Det som skiljer är att sensorn nu har fått funktionen intelligent EXR Auto med rörelseigenkänning (Motion Detection). Funktionen hjälper kameran att se om motivet rör sig och kan därmed automatiskt öka ISO-känsligheten för att säkerställa att motivet blir skarpt.

Kamerans har 15x optisk zoom, motsvarande 24-360 mm i småbildsformatet, och på baksidan sitter en tretums LCD-skärm med upplösningen 460 000 pixlar.

Ingen resekamera är komplett om den inte kan tala om var du befinner dig, och därför har FinePix F600 EXR en inbyggd GPS-mottagare som förutom de vanliga funktionerna även har utrustats med en navigeringshjälp. Om du besöker en stad som du aldrig tidigare varit i, och vill vara säker på att dokumentera alla sevärdheter så kan FinePix F600 EXR hjälpa dig att lokalisera dessa och visa avstånd och position.

Det bör även nämnas att kameran har en funktion som låter dig ta 360-graders panoramabilder utan överlappning, klarar att filma i full-HD-upplösning, och erbjuder seriebildstagning i upp till åtta bilder per sekund i full upplösning.

FinePix F600 EXR finns tillgänglig i butik från oktober, och finns i färgerna svart, röd och vit. Priset hamnar på 3 195 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.