Fujifilm släpper nytt

Nyheter 30 jan 2018

Sedan tidigare har Fujifilm haft en vattentät budgetkamera vid namn XP120. Nu är denna modellen uppdaterad med bluetooth, ögonsökande autofokus och elektronisk vattenpass, i en kamera som fått namnet XP130. Kameran är vattentät ner till 20 meter, hanterar att tappas från 1,8 meter och ska också klara kyla ner till -10C.

XP130 är försedd med en bakbelyst sensor med en upplösning på 16 megapixlar, och har en zoom med en brännvidd motsvarande 28-140 milimeter. LCD-skärmen är 3 tum stor, och vad gäller minne finns det 96MB inbyggt och även plats för ett SD-kort. Batteriet klarar cirka 240 bilder innan det är dags för laddning.

XP130 kommer att finnas i fem olika färger: svart, blå, grön, gul och vit. Den kommer att lanseras i mars. Det amerikanska priset ligger på 230 dollar, vilket motsvarar cirka 2 000 kronor.

Läs mer hos Fujifilm.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.