Fujifilm FinePix Z900EXR med EXR-CMOS-sensor

Kompaktkameror 9 apr 2011

Våren kommer med nya kameramodeller, och en av nyheterna heter Fujifilm FinePix Z900EXR. Den här ultrakompakta kameran ersätter FinePix Z800EXR, och har som modellnamnet antyder, en EXR-CMOS-sensor. Skillnaden är dock att Z900 innehåller en sensor på 16 megapixlar, jämfört mot Z800:ans 12 megapixlar. På grund av att den nya sensorn är bakgrundsbelyst ska den dessutom kunna leverera bra bilder även vid dåliga ljusförhållanden.

Den nya kameran kan filma i Full-HD-upplösning (föregångaren erbjöd filmning i 720p-upplösning).

I övrigt kan nämnas att Z900 EXR är utrustad med en pekskärm på 3,5 tum med förbättrat användargränssnitt, ett 5x zoomobjektiv på motsvarande 28-140 mm, en högsta seriebildtagningshastighet i högsta upplösning på tre bilder per sekund. Kameran finns i fyra olika högglanspolerade färger – svart, röd, rosa och blå.
Kameran kommer ut i butik i maj.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.