Fujifilm FinePix XP17 – En tuffing för strand och fjäll

Kompaktkameror 23 maj 2012

Lagom till sommaren får vi stifta bekantskap med ytterligare en tålig kamera i och med lanseringen av Fujifilms FinePix XP170.

Kameran, som innehåller en 14 MP CMOS-sensor är inte känslig för damm och sand, klarar av att ta bilder på ner till 10 meters djup och i kyla på ner till 10 minusgrader.

Med en 5x zoom med en brännvidd på 28-140 mm kan du komma nära ditt motiv men också fota större vyer. Med objektivet kommer också ett avvisande hölje för att undvika att vilsna vattendroppar förstör dina bilder.

Kameran innehåller en optisk bildstabilisator, erbjuder ISO-värden från 100 till 3200, och erbjuder bildseriefotografering på upp till 10 b/s. Med den här kameran kan du också filma i full-HD-upplösning.

FinePix XP170 kommer även med en funktion för att överföra bilder. Det innebär att du kan ansluta kameran till en smartphone eller handdator och direkt när bilden är tagen ladda upp den till sociala nätverk.

Kameran, som kommer att erbjudas i orange och blått, släpps i juni. Priset hamnar på 280 dollar, och det svenska priset är ännu inte fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.