Fotoutställningen Planket firar 30 år

Aktuellt 10 aug 2012

1982 startade en grupp entusiastiska fotografer utställningen Planket vid Lilla Mejtens gränd vid Vita Bergen i Stockholm. Utställningen har sedan dess lockat mängder av deltagande fotografer och besökare under en dag. Årets utställning äger rum på lördag den 18 augusti, klockan 12.00-17.00. Temat för de ca 100 deltagande fotograferna är opublicerat material som hängs upp på den 113 meter långa plankväggen.

– Det första året var ett Planket där alla som ville fick hänga upp en bild. Ingen begränsning således. Om jag inte missminner mig så var fotografen Neil Goldsten en av initiativtagarna. Hursomhelst så har jag ett originalfotografi som han tog. Det vann jag på ett lotteri, ett sådant där som består av en metallring. Jag tror det var det som tilltalade mig att vem som helst, amatör eller proffs, fick delta, berättar fotograf och journalist Lars Epstein, som deltog i sitt första Planket 1983.

Likt fotograferna 1982 är de som utgör planketgruppen 2012 fotografer som varit verksamma under några år. För att fira trettio år har man bjudit in några av de som startade utställningen, samt nyetablerade och etablerade fotografer inom mode, konst, reklam och dokumentärgenren.

Medverkande fotografer är bland annat Helena Blomqvist, Lennart Nilsson, Hannah Modigh, Tobias Fäldt, Martina Hoogland Ivanow.

Årets katalog görs av den prisbelönte formgivaren Nille Svensson och kommer att finnas till försäljning under utställningsdagen. Alla fotografer medverkar med varsin tidigare opublicerad bild på plats.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.