FOTOUTSTÄLLNING FÖR PERSONER MED OCH UTAN SYN

Aktuellt 16 maj 2014

Den 24 oktober 2014 öppnar Sveriges första fotoutställning som är tillgänglig för både seende och synskadade på Stockholms stadsmuseum

TaktilFoto-Wordpress

Fotoutställningen Våga se! är resultatet av det treåriga projektet Taktil foto där tre personer med dövblindhet fått lära sig fotografera, samtidigt som man utvecklat en metod som gör det möjligt att visa fotografi som både kan ses och kännas med händerna.

Kameran har gett de dövblinda fotograferna möjlighet att kommunicera på egna villkor utan tolk, och det har dessutom visat sig att deras fotografier är något alldeles speciellt. Graciela Gonzales-Sundström, Göran Rydberg och Rolf Eriksson ger perspektiv på tillvaron som ingen seende fotograf förmår. I oktober visas deras inspirerande och tankeväckande fotografier för allmänheten – och för dem själva.

Titeln Våga se! är utmaningen som har drivit fotograferna, och i oktober riktas den om mot betraktaren.

Ambitionen är att utställningen på Stadsmuseet blir starten för utökad tillgänglighet för fotografier och andra bilder. I samband med utställningen bjuder arrangören därför in utställningsaktörer till en workshop där man kommer att presentera utskriftstekniken.

Taktil foto drivs av med stöd från Arvsfonden, Innovativ kultur och Panasonic.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.