Fotografiska visar sista bilden på John Lennon

Aktuellt 8 okt 2010

Annie Leibovitz tog ett av världens mest kända porträtt på eftermiddagen den 8 december 1980. Den intima och personliga bilden av John Lennon och Yoko Ono, som togs för Rolling Stone Magazine, blev det sista porträttet av Lennon – fotat endast några timmar innan han sköts till döds utanför sitt hem i New York.

Till minne av John Lennon, som skulle ha fyllt 70 år på lördag, visar Fotografiska den betydelsefulla bilden som räknas till ett av de viktigaste porträtten inom fotografin och som till stor del bidragit till den ikonstatus Annie Leibovitz har idag.

”Bilden på John Lennon och Yoko Ono har varit högt efterfrågad här på Fotografiska under utställningen Annie Leibovitz: A Photographer’s Life, 1990-2005. Bilden passade då inte in i kronologin som sträckte sig från just 1990. Vi är nu oerhört stolta över att kunna visa detta unika porträtt och samtidigt kunna tillmötesgå en stor skara besökare som önskat se den”, säger Jan Broman, VD och grundare, Fotografiska.

Bilden kommer att avtäckas på Fotografiska på lördag den 9 oktober och visas till och med den 2 januari 2011.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.