FOTOGRAFERA EN MAMMA OCH BARN

Teknik 28 Nov 2015

Låt dig inspireras av Jenny Lewis vars senaste projekt och bok ­utforskar det speciella bandet mellan en mor och hennes barn

FotograferaEnMammaOchBarn3-Wordpress

Det finns inget mer fantastiskt än ett nytt liv som kommer till världen. Det tidiga och omedelbara bandet mellan en mamma och hennes barn är något speciellt, och många fotografer har fångat det alltsedan fotografins begynnelse. Jenny Lewis tog det hela ett steg längre, och sysselsatte sig under fem års tid med ett känsloladdat projekt där hon fotograferade mammor med barn som endast var en dag gamla.

FotograferaEnMammaOchBarn1-Wordpress

Jenny säger att hennes mål var att fånga det extraordinära bandet, värmen och styrkan, mellan mamman och spädbarnet. ”Ja faktiskt alla de otroliga känslor som kommer fram på en gång, eftersom modersinstinkterna kickar in. Jag tycker att samlingen bilder på ett vackert sätt utmanar den förväntade visionen av de första 24 timmarna. Det är en ren hyllning till vad det innebär att vara en mamma.”

Jenny ville också ta bort några av de negativa bibetydelserna som omger födslar och visa det som den positiva upplevelse det är.

Självklart finns det logistiska faktorer att tänka på när man tar sig an ett projekt som det här. Jenny var tvungen att hitta villiga deltagare och samlade in intressenter genom att sätta upp lappar i sitt närområde i London. Hon ville också ta varje porträtt i motivets hemmiljö inom 24 timmar efter födseln, så antingen var den nya mamman och barnet tvungna att skrivas ut från sjukhuset tidigt, eller så behövde barnet ha fötts hemma.

Jennys bok One Day Young innehåller 40 porträtt från de 150 fotograferingar hon gjorde under de fem åren.

www.jennylewis.net

Sätt igång

  • Använd inte en alltför komplicerad ljussättning. ­Placera modellen bredvid ett stort fönster, men håll koll på distraherande skuggor över ansiktet.
  • Tänk alltid på vad som finns i bakgrunden. Vad säger de om ditt motiv? Ser ditt motiv bekvämt ut i sin miljö?

FotograferaEnMammaOchBarn2-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.