Fota vackra daggtäckta insekter

Teknik 6 sep 2013

Ta makrobilder i början av dagen

FotaVackraDaggtacktaInsekter-Wordpress

Vad sägs om att försöka fånga daggdroppar i HD? Den franske fotografen David Chambons knivskarpa bilder av trollsländor och insekter täckta i fukt visar vad du kan åstadkomma med enkel utrustning, och genom att stiga upp tidigt på morgonen i jakten på en stilla gryning. ”Vinden är makrofotografens fiende, så om det finns mycket av den så brukar jag inte gå ut”, säger David. ”Det viktiga är att gå ut tidigt på morgonen för att kunna njuta av det vackra ljuset.”

FotaVackraDaggtacktaInsekter1-Wordpress

David använder ett stativ och långa slutartider. ”Under den kalla morgonen och täckta i dagg så brukar insekterna sitta still. Många av mina bilder är tagna med en exponeringstid på mer än två sekunder, och de är helt skarpa. Självklart blir det bättre om du använder en fjärrutlösare, och sedan låser kamerans spegel för att undvika vibrationer.”

Sätt igång

• Använd ett makroobjektiv med en brännvidd på 100 mm eller mer för att få mer utrymme.

• Överväg att använda en makrosläde, som Velbon Super Mag Slider, för exakt fokusering.

• Bär vattentäta kläder!

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.