FOTA SÄSONGENS MAT

Teknik 23 jun 2014

Utnyttja ditt makroobjektiv till max

FotaSasongensMat-Wordpress

Mathyllorna är nu fyllda av ingredienser som gör sig lika bra framför ditt objektiv som i kylskåpet, så som det röda skalet på granatäpplen,

Välj en neutral bakgrund för att se till att maten är i fokus i bilden, och ordna motivet nära ett fönster. En ljus men molnig dag är perfekt för den här typen av fotografering då den tar fram detaljerna. Använd en reflexskärm på motsatt sida för att reflektera ljus mot skuggorna.

Med kameran på ett stativ använder du Live View för att manuellt fokusera på motivet. Förstoringsfunktionen gör det enkelt. Håll ISO-värdet lågt för bästa bildkvalitet och experimentera med olika bländarinställningar. En stor bländare och selektiv fokus låter dig välja ut individuella detaljer, medan en liten bländare hjälper dig maximera skärpedjupet.

Sätt igång

• Lägg tid på att hitta de bästa exemplaren i affären och skölj av dem lite snabbt innan du börjar ta bilder. Alla imperfektioner förstoras med ett makroobjektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.