FOTA ÖVERGIVNA BYGGNADER PÅ KVÄLLEN

Teknik 5 mar 2016

Ge dig ut på kvällen för att fotografera slitna byggnader

FotaOvergivnaByggnaderPaKvallen4-Wordpress

Alastair Philip Wiper tog tidigare i år de här tre bilderna av det förfallna arenaområdet från OS i Aten 2004. När han satte ihop serien bilder, som han kallar ”Postcards Of Modern Relics: The Facilities Of The 2004 Athens Olympic Games”, blev Alastair fascinerad av de övergivna och förfallande strukturerna (vissa av dem används dock  fortfarande).

FotaOvergivnaByggnaderPaKvallen3-Wordpress

”Jag ville fotografera platserna på ett vackert och dramatiskt sätt, och placera dem i en fantasivärld där de verkligen skulle kunna tävla med Akropolis”, säger han. ”Jag ville skapa vykortsbilder av de här platserna.”

LÄS MER: Lär dig fånga stadens vyer

Alastair var tvungen att komma över några tekniska svårigheter för att kunna ta bilderna. Det ösregnade när han kom till platsen, vilket gjorde att han nästan gav upp. ”Den andra utmaningen var att fokusera och komponera i mörkret”, säger Alastair. ”Jag fotade, väntade i 30 till 60 sekunder för exponeringen och kontrollerade sedan kompositionen och fokusen, och tog sedan en ny bild om det behövdes.”

FotaOvergivnaByggnaderPaKvallen1-Wordpress

På frågan om han planerar att återvända någon gång för att fotografera strukturerna igen svarar Alastairs: ”egentligen inte, eftersom jag har gjort det nu. Men det är kanske intressant om 15 år igen.”

www.alastairphilipwiper.com

Sätt igång

  • Fotografering på kvällen kräver ett stativ eftersom du kommer behöva använda långa exponeringar. Alastair använde ett AF-S Nikkor 24 mm f/1,4G ED, eller AF-S Nikkor 50 mm 1,4G och Nikon D810.
  • Alastair fotade i RAW och använde ett stativ och spegellåset. ”Jag växlade mellan automatisk och manuell fokusering”, förklarar han. ”Bländaren varierade från f/6,3 till f/11, och ISO-värdet varierade från 1,3 till 68 sekunder.”
  • Satsa på ett starkt tema. Om du vill fotografera ett projekt som Alastairs rekommenderar han att du ska välja ett starkt tema eller berättelse bakom bilderna, och arbeta hårt med att ta dem. ”Gör efterforskningar innan du ger dig av och ha en plan, men var ändå flexibel och öppen för möjligheter. Ha alltid en plan B.”

FotaOvergivnaByggnaderPaKvallen2-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.