Fota ”ointressanta” motiv

Teknik 2 aug 2013

Utveckla ditt öga för komposition genom att fota det vanliga

FotaOintressantaMotiv-Wordpress

En mångsidig fotograf ska kunna hitta bildmöjligheter oavsett var han eller hon är. Så varför inte utmana dig själv genom att ta bilder på platser där du till en början kanske hade problem med att se potential?

”Det är viktigt att se på din omgivning utan förutfattade meningar, och lita på dina instinkter om vad som är intressant”, säger landskapsfotografen Simon Butterworth. ”När någon fångar ditt intresse, även bara kort, är det värt att utforska närmare.” Simon spenderade två veckor på ett isolerat torp i Skottland. Det hade varit enkelt att fotografera vackra kustmiljöer, men han åkte med målet att återge den hårda verkligheten på en avlägsen skotsk ö.

FotaOintressantaMotiv2-Wordpress

”Om en bild inte uppenbarar sig direkt så måste du ta det lugnt och tänka. Det är viktigt att du ger dig själv tid för att det här ska fungera. Som fotografer letar vi efter rena arrangemang av element som passar de förutfattade meningar vi har av vad en bild är för något. Men i processen riskerar vi att ignorera många originella och insiktsfulla bilder.”

 

Sätt igång

• Utforska de områden kring dig som inte fotograferats särskilt mycket.

• Använd ett fastobjektiv så att du tvingas använda fötterna för att hitta olika kompositioner, istället för att använda zoomen.

• Lämna stativet hemma så att du är fri att flytta dig och reagera snabbt.

FotaOintressantaMotiv1-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.