FOTA OCH REDIGERA MED EN TELEFON

Teknik 21 maj 2016

Använd en smartphone och kraftfulla appar för att skapa otroliga bilder

FotaOchRedigeraMedEnTelefon-1-Wordpress

Du behöver inte ett snabbt 50 mm-objektiv och dyra kameror för att ta vackra porträtt, vilket Ade Santoras kreativa bilder, tagna och redigerade med en iPhone, visar.

Ade börjar med att arbeta fram ett koncept och redigerar sedan bilden med hjälp av sina många appar. ”Jag använder ProCamera för normala färgbilder, och Hueless för svartvitt. Hipstamatic eller Oggl används för lynniga effekter. Mina redigeringsappar inkluderar Superimpose eller iColorama för att slå ihop och maska flera lager, Mextures och Stackables för att lägga till texturer, och även Snapseed, Photo Power och Afterlight. Jag gillar även att använda Noir Photo för att skapa dramatiska svartvita effekter, och AfterFocus för att skapa ett oskarpt skärpedjup.”

www.instagram.com/adesantora

Så undviker du ”telefonskak”

FotaOchRedigeraMedEnTelefon-2-Wordpress

Att ha den en ny iPhone och kraftfulla appar är en sak, men ”telefonskak” kan bli ett stort problem. En bra lösning är att montera telefonen på ett stativ. Jobys GripTight GorillaPod-serie är ett alternativ, men det finns ett stort antal andra stöd tillgängliga.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.