FOTA MED ETT FAST OBJEKTIV UNDER EN DAG

Teknik 30 jan 2016

Ge dig ut på gatorna med inget mer än din kamera och ett 50 mm-objektiv

FotaMedEttFastObjektivUnderEnDag2-Wordpress5 0 mm-objektivet är oerhört mångsidigt, och många fotografer har det i sin väska. En av anledningarna till att just det objektivets brännvidd är så populärt bland fotografer är att 50 mm är ungefär så nära du kommer ögats bildvinkel (jämfört med ett fullformatshus).

FotaMedEttFastObjektivUnderEnDag1-Wordpress

Trots att det är lätt att tro att du behöver packa ner massor av utrustning för att vara beredd på varje eventualitet så är det faktiskt inte fallet. Genom att begränsa dig själv till att bara fotografera med ett objektiv under en dag kommer du komma fram till kreativa lösningar för att fotografera dina motiv på olika sätt. Att inte ta med något mer än ett 50 mm-objektiv på en resa gör att du slipper dra runt på massor av tung utrustning, vilket innebär att du kan vara mer diskret och kanske ta vackra smygporträtt.

Men självklart behöver du inte begränsa dig till gatufotografering om det inte är din grej. Du vill kanske fotografera landskap, stilleben, porträtt… ja, möjligheterna är oändliga.

Sätt igång

  • Packa inte ner något mer än din kamera och ett 50 mm-objektiv i din väska.
  • Kom på kreativa lösningar när du fotograferar ditt motiv. När du fotar med en fast brännvidd ska du komma ihåg att du fysiskt behöver röra dig fram- och tillbaka för att ändra avståndet mellan dig och motivet.
  • Dra fördel av de stora bländarinställningarna så kommer ett fast 50 mm-objektiv göra bakgrunden oskarp och skapa en drömsk effekt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.