Fota gnistrande dagg

Teknik 5 aug 2013

Se din frodiga gräsmatta med nya ögon

FotaGnistrandeDagg-Wordpress

Genom att placera ett långt objektiv nära marken och välja en stor bländare kan du skapa ett smalt band av skarpa strån mellan en mjuk, grön förgrund och bakgrund. Varma dagar som följs av kalla, klara nätter och lugna vindar ökar chansen till att ett täcke av dagg skapas på gräset, vilket kan ta bilden till nya höjder.

Bär vattentäta byxor och använd sedan en bönpåse att vila objektivet mot för att få den viktiga låga vinkeln. Om bakgrunden är för synlig kan du använda ett något upphöjt stativ och rikta objektivet nedåt en aning.

Sätt igång

• Fotografera mot solen för att få gräset och daggen att gnistra, men använd ett motljusskydd för att skydda frontelementet.

• Experimentera med olika bländare och fokuspunkter.

• Ju närmare gräset befinner sig mot fronten på objektivet, desto mer oskarp kommer förgrunden att bli.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.