FOTA FRÅN PUBLIKEN

Teknik 22 jul 2015

Ta minnesvärda bilder på rockkonserter

FotaFranPubliken-WordpressKonserter och andra typer av musikevenemang kan generera fantastiska bilder under hela året. Men du ska inte låta dig nedslås om du inte kan få ett fotopass: många platser och artister låter dig fota med kompaktkameror, och till och med systemkameror så det är fortfarande möjligt att ta bra bilder på konserter trots att du står i publiken. En kamera med ett långt objektiv är krävs, men det viktigaste är att du är diskret och arbetar snabbt. Se också upp så att du inte irriterar andra människor – särskilt inte artisterna.

Sätt igång

  • Med ett långt objektiv kan du isolera artisterna från händer i publiken och en rörig scen.
  • Bildstabilisering är ett måste när du fotar helt utzoomat för att minimera rörelseoskärpa.
  • Ljuset på konserter ändras konstant, men det är normalt svagt så välj en stor bländare (f/2,8 är perfekt) för att låta kameran släppa in mycket ljus.
  • Om du inte kan använda blixt behöver du normalt ställa in ett högt ISO-värde, vilket även ger kortare slutartider.
  • Korrekt fokusering är viktigt. För bilden här nedanför användes kontinuerlig AF och AF-punkterna placerades vid motivets huvud.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.