Fota från höften!

Teknik 21 okt 2013

Se på livet på ett annorlunda sätt

FotaFranHoften-Wordpress

Vill du injicera lite spontanitet i din fotografering? Varför då inte bege dig ut på gatorna med en vidvinkel- eller standardzoom och försöka fota världen framför dig?

Men istället för att gå runt med ögat klistrat vid sökaren ska du fotografera från höften. Håll kameran lågt och rikta objektivet nedåt. Det ger dig inte bara intressantare bilder, utan du slipper dessutom att bli avslöjad som smygfotograf. När det kommer till inramningen så kan Live View vara till hjälp – du kan dock få problem med att se detaljer på skärmen i starkt solsken.

Sätt igång

• Fota med en vidare zoominställning – du kan alltid beskära i efterhand.

• Använd manuell fokus och förinställ den på avståndet där du tror att motivet kommer att befinna sig.

• Välj en mellanstor bländare på runt f/8 och använd kamerans automatiska ISO för att se till att slutartiderna inte blir för långa.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.