FOTA ETT ROCKBAND

Teknik 18 mar 2014

Ta reklambilder för lokala talanger och bli känd på köpet

FotaEttRockband-Wordpress

Erbjud dina fototjänster till lokala musiker så är chansen stor att de kommer återvända för högkvalitativa bilder. Förvänta dig inte att kunna ta betalt de första gångerna, men när du börjar skapa dig ett namn så kan du börja ta betalt för att åtminstone täcka dina kostnader.
Chad Conington bygger upp sitt varumärke både inom promo- och live-fotografering med snygga bilder som den här ovan av Vile Imbeciles. ”Efter att jag sett dem live tog jag kontakt med dem några månader innan de skulle släppa sitt album”, säger han. ”Platsen är tunneln till den tågstation jag egentligen tänkt använda för en annan bild. Jag drogs till formen och mönstret på teglet. Ljuset i tunneln fungerade perfekt, nästan lite som stora stripboxar.
”Oavsett hur bra din utrustning eller komposition är kan bilden falla platt om poserna är fel. Jag ville att bandets scenattityd skulle lysa igenom. När det kommer till posering har jag märkt att de blir mer avslappnade och bekväma framför kameran om de får prata om sin musik.”

Sätt igång
• När du ramar in en marknadsföringsbild ska du lämna mycket utrymme för text och loggor.
• Snabba objektiv med stor maximal bländare låter dig fota utan blixt i svagt ljus.
• Välj vidvinkelobjektiv för att komma nära, men ändå visa bandet i miljön.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.