FOTA DJUR I SVARTVITT

Teknik 20 Dec 2014

Ta chansen att ta fantastiska bilder i djurparken

FotaDjurISvartvitt-Wordpress

Det finns massor av coola och ovanliga bildmöjligheter på ett zoo, men om du har tröttnat på att försöka fota porträtt av ­surikater genom galler kan du hämta inspiration från Lucas Holas som tar ­fantastiska och atmosfäriska svartvita bilder.

Lukas tar sina otroliga bilder från utsidan av djurparkernas inhängnader, precis som resten av oss. ”Jag försöker ta bilder av djuren mot en naturligt mörk bakgrund, men slut­resultatet skapas via justeringar i Photoshop.”

Sätt igång

  • Försök att undvika att galler och stängsel kommer med i bilden. Du kan ibland göra dem oskarpa med en stor bländare.
  • Använd en kort slutartid.
  • Om du använder fyllnadsblixt ska du komma ihåg att starkt direkt ljus kan skrämma djuren och skapa fula skuggor. Ställ in blixten på det manuella läget istället för TTL så att du får maximal kontroll över blixtstyrkan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.