Förvandla foton till vattenfärgsliknande målningar

Guider 27 sep 2010

Photoshop-proffs försöker undvika de flesta konstfilter, och med god anledning – i många fall kan resultaten vara rätt råa. Vattenfärgsfiltret, t.ex., har för mycket påverkan på skuggorna, och gör dem alltför mörka. Det finns dock en del rätt bra filter bland dem (samt några riktigt bra plug-ins, t.ex. Snap Art), som kan producera fina effekter och spara dig timmar av hårt arbete. Under Filter > Konstnärliga hittar du några intressanta funktioner, och nedan kommer vi att visa dig hur du använder filtret Torr pensel för att skapa en vattenfärgseffekt – som är mycket bättre än själva Vattenfärgsfiltret.

Även vid de högsta filterinställningarna är denna effekt ganska diskret. Om du vill att effekten ska vara mindre realistisk och mer impressionistisk kan du använda tekniken som användes förra veckan för att skapa oljemålningseffekten, men använda en av Vattenfärgspenslarna istället för Oljepenseln.

Duplicera bakgrundslagret, eller om din bild har mer än ett lager skapa ett sammansatt lager. Gå till Filter > Konstnärliga > Torr pensel, och sätt Penselstorlek på 10, Penselnoggrannhet på 0 och Textur på 3. Skapa ett nytt lager överst i lagerhögen och sätt blandningsläget på Mjukt ljus. Välj Färgpytsen (G) och sätt det på Mönster i alternativfältet. Klicka på mönsterförhandsgranskningen för att öppna Mönsterväljaren, gå till palettmenyn och läs in Konstnärliga ytor, och välj Extra tjock duk (ändra vyn till Stor lista om du inte kan se mönsternamnen). Fyll lagret med detta mönster, och reducera sedan lagrets opacitet för att göra effekten mjukare om nödvändigt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.