Förvandla foton till oljemålningar

Guider 21 sep 2010

1. Denna teknik förlitar sig på alternativ som endast finns tillgängliga i Photoshop; om du använder Elements, se nedan. I Händelsepaletten klickar du på knappen Skapa nytt snapshot, som finns i foten av paletten. Därefter väljer du den Konstnärliga händelsepenseln (Y) – den finns på samma plats som Händelsepenseln. Klicka på penseln i alternativsfältet för att öppna Penselväljaren.
2. Klicka på pilknappen uppe till höger i paletten för att komma åt palettmenyn, och välj Blöta mediapenslar. Klicka på Bifoga för att lägga till dessa till standardpenslarna, eller OK för att ersätta standardpenslarna. Välj Olja tungt flöde liten spets, och sätt Stil på Tät lång och Område på 20px. Skapa ett nytt lager, och arbeta över hela bilden med penseln.
3. Lägg till ett nytt lager. Sätt Stil på Tät kort och Område på 5px, reducera penselns storlek och arbeta över detaljrika områden, t.ex. kanterna, och områden med fokus som munnen och ögonen i ett porträtt. Markera det översta lagret och tryck [Ctrl]+[Alt]+[Shift]+E ([Command]+[Option]+[Shift]+E på Mac) för att skapa ett nytt lager med information från alla de undre lagren.
4. Tryck på [Ctrl]+[Alt]+[Shift]+U för att avmätta det nya lagret, och sätt sedan lagrets blandningsläge på Täcka över så att den endast producerar en kontrastförstärkning. För att avsluta, gå till Filter > Stilisera > Relief, och sätt Mängd på 200 % för att få penseldragen att se upphöjda ut.

Om du använder Elements har du inte Händelsepaletten eller den Konstnärliga händelsepenseln, men du kan skapa en liknande effekt genom att använda Färgersättningspenseln (B). För att avmätta det övre lagret i steg 4, går du till Förbättra > Justera färg > Ta bort färg (eller använd kortkommandot).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.