FÖRVANDLA ETT PORTRÄTT TILL KONST

Teknik 19 jul 2014

Ge bilden ett handmålat utseende som i A-ha’s ”Take on Me”-video

ForvandlaEttPortrattTillKonst-Wordpress

Det har aldrig varit enklare att blanda foto med annan media, vilket låter dig skapa något unikt av det som är välbekant. En populär teknik är att blanda handmålade element med bilder. Den franska fotografen Sébastien Del Grosso sysslar med just det. ”Det har alltid varit min passion att måla”, säger han, ”men när jag upptäckte fotografin visste jag att en kombination av de två skulle låta mig göra något som är lite mer ovanligt. Jag har länge varit ett fan av Ben Heine, som också blandade fotografi och målning i sitt arbete. Till skillnad från mig så var hans universum ganska fantastifullt. I mina serier försöker jag presentera saker och ting på ett realistiskt sätt, som om mina bilder har skapat verkligheten.”

”Bilderna är tagna inne i min lägenhet med hjälp av en Canon 7D, ett 50 mm-objektiv och en enkel hushållslampa. De tecknade delarna gjordes för hand på en bit papper, skannades in, snyggades till och lades sedan delvis till på bilden med hjälp av Photoshop. Den svåraste delen är att få med den målade delen i bilden. Det måste se balanserat ut. Det kräver också att positioneringen av målningarna matchar placeringen av pennan på bilden för att det ska se realistiskt ut.”

Det tar Sébastien allt från ett par timmar till flera dagar från den första fotograferingen till den färdiga bilden. ”Ibland måste jag ta en paus från en bild och återkomma några dagar senare”, säger han. ”Det innebär att jag kan se misstag som jag inte lagt märke till tidigare.”

Sätt igång

• Planera i förväg: bilden kommer bli bättre om du fotograferar med den färdiga bilden i åtanke.

• Använd kalkerpapper över en utskrift av bilden för att teckna de målade delarna med precision.

• Använd lager, blandningslägen och masker för att bygga upp bilden.

• Sébastien använder en ”skugga- och efterbelysningsteknik” för att finjustera bilden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.