Fixa retrofilmslooken

Guider 29 okt 2012

Det finns många appar som direkt lägger till retrofilmseffekter på dina mobilbilder. Dessa fungerar såklart inte på de bilder du fångar med din kamera. Vi ska därför visa hur du ger dina bilder en vintagekänsla genom att justera färg och konstrast med hjälp av Kurvjusteringslager

01 Kurvjusteringslager
Klicka på Skapa nytt fyllnings- eller justeringslager-ikonen längst ner i lagerpanelen. För att lägga till lite kontrast, applicerar du en fin S-kurva på RGB-kurvan genom att dra den övre högra delen av kurvan uppåt, och sedan den nedre vänstra delen av kurvan nedåt.

02 Justera färgkurvor
Välj den röda kanalen från rullgardinsmenyn, och applicera en liknande S-kurva som på RGB-kanalen. Välj den gröna kanalen och gör samma sak. Välj den blå, men den här gången applicerar du en omvänd kurva genom att dra den högra överdelen nedåt och den nedre vänstra delen uppåt, och stäng sedan justeringsfönstret.

03 Lägg till en sval ton
Klicka på Skapa nytt fyllnings- eller justeringslager, och välj sedan Fotofilter. I filtermenyn väljer du Cyan för att ge bilden en svalare ton, och ändra sedan Täthet till 10%. Slutligen väljer du Nyans/Mättnad från Skapa nytt fyllnings- eller justeringslager.

04 Justera färgerna
I Masterkanalen i Nyans/Mättnadsjusteringsfönstret, dra Mättnad-reglaget till -20 för att minska den allmänna mättnaden. Välj Röda från rullgardinsmenyn och dra Mättnad till -10, välj Gröna och sätt Mättnad på -20 och slutligen Mättnad +10 i den blå kanalen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.